Onderzoeksgroep Herstel & Verslaving – Vakgroep Orthopedagogiek // Universiteit Gent
  • -
  • nl
  • -
  • en
Call us
Agenda
Herstelcollege met prof. Mike Slade

Op woensdag 20 maart 2024 vindt voor het tweede jaar op rij het Herstelcollege plaats aan Universiteit Gent. Met dit jaarlijks Herstelcollege willen we herstel van verslaving en psychische problemen meer bespreekbaar en zichtbaar maken en ervaringswerk resoluut op de voorgrond plaatsen.

Tijdens deze editie verwelkomen we professor Mike Slade, één van de pioniers op het vlak van onderzoek naar herstel bij mensen met psychische problemen. Mike Slade is als professor ‘Mental Health Recovery and Social Inclusion’ verbonden aan de University of Nottingham in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens zijn lezing zal prof. Slade ingaan op het belang van innovatieve ondersteunende praktijken, zoals de Herstelacademies die in Engeland en vele andere landen werden opgericht. Dr. Ilse Goethals en Hanne Evenepoel van EQUALITY//ResearchCollective zullen de werking van de Herstelacademies in Vlaanderen belichten. We ronden de avond af met een panelgesprek met panelleden die vanuit hun ervaringskennis of professionele achtergrond gebeten zijn door het thema.

Herstel is een thema dat vele mensen boeit en beroert. We verwelkomen iedereen die interesse heeft in het thema, zoals mensen in herstel en hun naasten, praktijkwerkers, beleidsmakers en studenten.

Inschrijven kan tot en met 13 maart via deze link. Ervaringswerkers kunnen zich gratis inschrijven door een mail te sturen naar orthopedagogiek@ugent.be

Waar? Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, Auditorium 2, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent


Programma:

Vanaf 17u Opening en (doorlopend) tentoonstelling Kop-zorgen van Marc Reyns
18u-18u10: Introductie door Wouter Vanderplasschen, UGent (NL)
18u10-18u30: Creativiteit ontgrendeld in de HerstelAcademie: indruk-wekkende herstelverhalen in beeld gebracht door Ilse Goethals en
Hanne Evenepoel, EQUALITY//ResearchCollective (EN)
18u30-19u30: 'Why Recovery Colleges and other co-creative innovative practices outside formal treatment matter' door Mike Slade (EN)
19u30-20u15: Panelgesprek met ervaringsdeskundigen, praktijkwerkers en moderator Jessica De Maeyer (NL)
20u15-21u30: Nabespreking & een hapje en een drankje

Onderzoeksgroep

Herstel & Verslaving

Vakgroep Orthopedagogiek

Website by COMCOMR
edit afsluiten