Onderzoeksgroep Herstel & Verslaving – Vakgroep Orthopedagogiek // Universiteit Gent
Call us

Blog

Blog

In de kijker
Herstelcollege “Rat Hell to Rat Park” door Dave Higham
Op woensdag 29 maart gaat het allereerste herstelcollege aan de Universiteit Gent door vanaf 18u. Dit herstelcollege plaatst verhalen en ervaringen van mensen in herstel van verslaving in de kijker en wil hiermee voeding geven aan onderzoek, praktijk en beleid.

Tijdens dit eerste herstelcollege staat het verhaal van de Brit Dave Higham centraal, auteur van het inspirerende herstelverhaal “Rat Hell to Rat Park”.
In de kijker
Leven in Herstel Vlaanderen 2022: Opvallende resultaten
We zagen al een aantal opvallende resultaten op basis van de eerste antwoorden op de Leven in Herstel-vragenlijst. Er namen tot nu toe 224 mensen deel. We lichten hier een aantal resultaten toe.
In de kijker
Neem deel aan de Vlaamse Leven in Herstel-vragenlijst 2022: Het leven in herstel van mensen die een probleem met alcohol en/of drugs hadden
We zijn op zoek naar deelnemers voor een grootschalig onderzoek naar de ervaringen van mensen die in herstel zijn of hun leven hebben veranderd. Aan de hand van een korte online vragenlijst willen we bijleren over jouw traject en herstel, om dit vervolgens beter te kunnen ondersteunen. Jouw ervaringen en inzichten kunnen anderen met een verslaving helpen! Heb je interesse in dit onderzoek?
In de kijker
Fotoverhalen van en door vrouwen in herstel van een drugverslaving
De prachtige foto’s die je op deze website terugvindt, zijn gemaakt door vrouwen in herstel. Ze maakten deze foto’s als onderdeel van een Photovoice-project, dat deel uitmaakte van het internationaal Recovery Pathways (REC-PATH) onderzoek. Photovoice is een onderzoeksmethode waarbij deelnemers in gesprek gaan en ervaringen delen aan de hand van door hen gemaakt en gekozen beeldmateriaal.
Agenda
Doctoraatsverdediging Lore Bellaert
Lore Bellaert stelt op dinsdag 5 juli om 16u haar doctoraatsproefschrift voor in de Lezingenzaal van het Guislainmuseum.

Onderzoeksgroep

Herstel & Verslaving

Vakgroep Orthopedagogiek

Website by COMCOMR
edit afsluiten